Свързани новини

26.06.2014 16:40

Агенцията за борба с градушките спира работа

Видян 1176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

13 млн. декара земеделска продукция в страната е застрашена от градушки заради липса на пари за закупуване на противоградни ракети.


Бюджетът на Агенцията за борба с градушките към Министерството на земеделието е изчерпан и ако до 3 дни агенцията не получи допълнителни финансови средства, ще остане без запаса си от такива ракети и ще трябва да спре работа, предава нюз.бг.


От 30 април т.г. до момента са изстреляни близо 9000 ракети, които да се противопоставят на градушките. В запасите си агенцията има около 3400 ракети.


Изпълнителният директор на Агенцията за борба с градушките Николай Николов свика извънредна пресконференция, на която да алармира за проблема и да признае, че агенцията изпитва сериозни затруднения. „Нуждаем се от допълнителен резерв от средства", заяви Николов.


Той обясни, че земеделското министерство е поискало 2 млн. лева от правителството, които обаче не са били одобрени. Снощи земеделският министър Димитър Греков е обещал да бъдат отпуснати 1,2 млн. лева, които ще стигнат за закупуване на ракети до средата на юли.


„Ако до три дни не получим уверение, че ще ни дадат пари, няма да имаме възможност да поискаме нови количества ракети от фирмата производител", сигнализира още веднъж шефът на агенцията.


Каква точно е цената на ракетите Николов не пожела да посочи, тъй като е подписал договор за конфиденциалност.


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец