Свързани новини

05.08.2014 10:40

Агенцията по храните: Не яжте наводнена храна

Видян 1008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Нямаме реална представа колко са удавените животни", заяви пред bTV Хрисин Павлов, председател на областната агенция за безопасност на храните /БАБХ-областна дирекция/. "Стремежът ни е да събираме мъртвите животни, за да предотвратим епидемия", каза Павлов.При това топло време и влага в рамките на денонощие и по-малко е възможно да започнат първите вирусни процеси по труповете, каза регионалният директор на БАБХ. "Извозваме животните, събираме ги с помощта на военните и на Гражданска защита". Екарисажните коли на Шумен поемат труповете и ги отвеждат към местата за изгаряне", каза Павлов.


Той посъветва хората от засегнатите региони да не допускат компрометирани храни до трапезата си. Наводненията не са пощадили магазините и складовите бази, където се съхраняват продукти. "Избягвайте всяка храна, която е повредена, била е наводнена - не се знае какви бактерии са започнали да се развиват", каза специалистът от БАБХ.


В наводнените региони е имало и складове за пестициди, което прави водата опасна. "Водата е отнесла много складове за съхранение на пестициди. В тая трагедия хората не могат да се контролират, трябва да проявим търпение и спокойствие, за да се избегнат фатални последици", заяви областния управител Венцислав Василев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей