Свързани новини

24.07.2009 16:10

Агент Минко Герджиков става и.д. кмет на София

Видян 2609 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В момента въпросът дали ще бъда кмет не е на дневен ред и не считам за необходимо да го обсъждам. Това заяви пред журналисти Минко Герджиков, заместник-кмет по финанси и стопанска дейност дейност в Столична община и най-спряган кандидат за наследник на кметското място, съобщи БГНЕС.


 


Днес стана ясно само, че Гержиков - известен като бивш агент на ДС - ще бъде временно изпълняващ длъжността кмет на столицата. На въпрос дали той самият би се кандидатирал за градоначалник на София, настоящият заместник-кмет отговори: „Не, считам, че съм подготвен за поста, който заемам и се надявам да бъда полезен и на следващия кмет“. Според Герджиков в момента най-важно е да се довърши Инвестиционната програма на общината, тъй като в последните години кметът Борисов е наложил едно много високо темпо на изграждане на детски градини и площадки, на ремонт на болници и други общински заведения. Самият Герджиков е координатор по изпълнението на програмата.
В началото на септември ще бъде подписано споразумение с Европейската инвестиционна банка за изграждането на пет кръстовища на две нива и за съфинансирането за Завода за третирането на битови отпадъци и две станции на метрото. Тогава трябва да стартира линията на метрото от жк „Младост“ до жк „Люлин“ и да се завършат ремонтите на всички училища. „Ще гледаме летните отпуски да не попречат на откриването на учебната година в нормален срок и всичко да бъде както трябва“, каза Герджиков и заяви, че не се очертава той самият да си вземе отпуска.
Площадката, която днес днес бъдещият премиер Бойко Борисов откри заедно със заместник-кметовете Минко Герджиков и Ирина Савина, заместник- кмет по инвестиции и строителство, струва на общината 550 хил.лв. До края на годината ще бъдат открити още 8 спортни площадки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец