Адвокат Снежина Спасова, която беше подсъдима и оправдана за участие в престъпна група за търговия с бебета, е осъдила прокуратурата за обезщетение в размер на 30 000 лева, съобщи Лекс, който се позовава на решението на Софийския апелативен съд

Свързани новини

17.11.2022 16:07

Адвокатка, оправдана за продажба на бебета, осъди прокуратурата

Видян 485 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Адвокат Снежина Спасова, която беше подсъдима и оправдана за участие в престъпна група за търговия с бебета, е осъдила прокуратурата за обезщетение в размер на 30 000 лева, съобщи Лекс, който се позовава на решението на Софийския апелативен съд. Присъденото обезщетение е с 10 000 повече, отколкото на първа инстанция.


Адвокатката беше задържана преди 8 години и обвинена, че заедно с Цветелина Стоянова и Тотка Георгиева са участвали в престъпна група, която намирала самотни бременни жени, които нямали възможност да отглеждат децата си и ги уговаряли да ги продадат срещу възнаграждения от 6000 до 10 000 лева.


Апелативните съдии решиха, че присъденото от градския съд обезщетение от 20 000 лева е недостатъчно за моралните вреди, които е претърпяла адвокат Спасова.


За да приеме, че страданията на Спасова са били по-големи от обичайните, апелативният съд отбелязва медийното отразяване на случая, задържането ѝ и последвалия домашен арест и това, че обвинението е било пряко свързано с професионалната ѝ реализация.


„В тази насока следва да се съобрази, че за професията, която е упражнявала ищцата – адвокат,  очакванията към нейната личност са засилени. Реализацията като адвокат предполага доверие в съответния човек, вяра в неговия авторитет, знания, умения, като повдигнатите обвинения за извършени престъпления от общ характер особено силно накърняват тези качества, търсени от обществото към адвоката, от довереник към доверител", пише в решението на САС, с което присъжда 30 000 лв. обезщетение на адвокат Снежина Спасова. То обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец