Свързани новини

25.09.2019 10:48

Адвокатът на Полфрийман: БХК не е най-важният фактор за освобождаването му

Видян 1075 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масовото обществено недоволство след предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман не е изненада за него. Това каза в ефира на „Тази сутрин” неговият адвокат Калин Ангелов. Той сподели, че много пъти е разговарял с подзащитния си след излизането му от затвора и че австралиецът бил щастлив и доволен от промяната. Ангелов категорично отрече Българският хелзинкски комитет да е изиграл основна роля за предсрочното освобождаване на Полфрийман.


„Решението на българския съд да се стигне до УПО е 8 страници и детайлно изследва много въпроси. Българският хелзинкски комитет не е най-важният, нито най-основният въпрос там. Решението на българския съд много детайлно поставя въпроса кога третираме един затворник като наказан, което а фундаментален проблем във всички тези определения на апелативните съдилища”, коментира Ангелов.


По думите му случаят на Полфрийман не е прецедент: „Не е изключение. Аз знам случай с повече от 7 години излязъл – отново чужденец. Знам случай за 5 години остатък. Знам случай за 4 години остатък”.


Той подчерта, че решението на съда за освобождаване на неговия клиент, лежал 12 години от 20-годишната си присъда за убийството на Андрей Монов, е 8 страници, и "детайлно изследва много въпроси".


Адвокатът заяви, че Полфрийман е получил характеристика лично от Красимир Кънев, а не от Българският хелзинкски комитет, както и от други лица. "Българският хелзинкски комитет не е нито основния, нито най-важният въпрос там", отбеляза Ангелов.


Според прокуратурата това е проблем, защото БХК са платили и такса за регистрация на сдружение в полза на Полфрийман. Друга теза е, че двама от съдиите трябвало да си направят отвод, тъй като единият е награждаван от БХК, а друг е участвал в съставянето на техен годишен доклад.


"Това е абсурд. Аз толкова прокурори знам, които са участвали в конференция на БХК, че те не трябва да се явяват въобще в дела",отбеляза Ангелов.


И каза, че знае много дела, в които се излиза предсрочно и по-рано, включително при "по-брутални убийства". Адвокатът повтори тезата си, че по негово мнение Полфрийман е действал при неизбежна отбрана, защитавайки гонен от убития и негови приятели човек. На възраженията на бащата на Монов, че синът му не е имал бели маратонки, видни на снимката, Ангелов отбеляза, че същото лице носи якето, което е идентифицирано като това на жертвата по-късно.


Преди дни Ангелов сподели кадър от видео, на който се виждат три бягащи фигури. Вчера бащата на Андрей Монов – Христо Монов, заяви, че синът му не е запечатан на този клип, защото няма бели маратонки, каквито се виждат на стопкадъра.


„В тези кадри, човекът който съм оградил с червено кръгче, е описан като част от групата приятели на жертвата. Той е гоненият – в негова защита Полфрийман тръгва да се намесва. В синьо е ограден Андрей Монов. Лицето на тази снимка е с якето, което е дадено после за експертиза, и установена експертизата, че има кръв от Андрей Монов”, посочи Ангелов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни