Свързани новини

04.08.2021 14:08

АДФИ доказа злоупотреби на назначения от СЕМ за нов директор на БНР

Видян 3910 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки описаните първо от 19 минути и доказани от АДФИ финансови злоупотреби, които отиват в прокуратурата, Съветът за електронни медии назначава Милен Митев за и.д. генерален директор на Българското национално радио с бюджет над 45 млн.лв. субсидия и собствени приходи.


Той ще заеме поста, от който подаде оставка - първо съобщена отново от 19 минути, досегашният управляващ БНР Андон Балтаков, също замесен като наследника си в скандалните поръчки за доставка на ток за радиото, разобличени от нас и от Агенцията за държавна финансова инспекция. Той пък беше съжител на своя предшественик на поста Александър Велев. Той пък блесна в края на мандата си с необяснимите покупки на нов апартамент в суперпрестижен столичен квартал и къща в Бояна, недекларирана при това пред КПКОНПИ. Всичко това става с очевидното одобрение, скрепено с гласуване за избора на тримата приятели един след друг начело на радиото, сякаш е собственост на приятелския им кръг, от председателя на СЕМ Бетина Жотева. Именно нейна е идеята и настояването за назначаване и на новия генерален директор.


Напомняме, че заедно с предшественичката й София Владимирова, двете водещифигури в СЕМ не обърнаха внимание на доказателствата, че Андон Балтаков имаше три нарушения на закона още с кандидатстването си за генерален директор: липса на необходимия по закон стаж, липсата на необходимия по закон ръководен стаж и действаща в момента дори и на избора му фирма. Заради тези неща той вече е съден и скоро ще бъде осъден. Но отговорността е именно на двете грации от Съвета.


Напомняме също, че легенди на БНР са свободни и биха могли много по-успешно и гарантирано некорумпирано да управляват, като достатъчно е да се споменат имената на Лили Маринкова, Светла Петрова, Юлия Гигова. А на последния конкурс за генерален директор имаше и доста читави кандидати. Странно е, че СЕМ не се сеща за тях. Предложи поста само на двама души, които беше очаквано, че ще откажат - Силвия Великова и Петър Волгин. За да назначи представител на приятелския кръг, който вече доста години точи радиото.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 09.08.2021 11:39

    Да сигурно е доказала и то прозрачно и обективно и законово. Това явно е била първата работа на новия директор на АДФИ Стефан Белчев, на който жена му работи в БНР. Явно трябва да и направи място и да разчисти пътя и. Това е новия модел на връщане на държавността и провеждане на принципна политика на служебното правителство. Същия Белчев е в редица конфликти на интереси, но явно всички си траят поне засега.

  • 002 закриване 04.08.2021 16:55

    Бетина се наложи с креватните си умения, но вече е на преклонна възраст и се е отдала на обслужване по друг начин. СЕМ трябваше да бъде закрит много отдавна като поръчкова организацийка срещу добро заплащане

  • 001 Тихомир Томов 04.08.2021 16:18

    Скоро и те ще са зад борда .............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв