Свързани новини

11.02.2014 13:45

Адемов обеща гъвкави промени в Кодекса на труда

Видян 937 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да търси диалог между работодателите и синдикатите, обеща министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов пред представители на българския бизнес.


Адемов призна, че пред него стоят стотици социални въпроси от страна на работодатели, синдикати, физически и юридически лица, а въпросите могат да бъдат разделени в три графи - трудово законодателство, осигурително законодателство и безопасните условия на труд.


Всички те според министъра обаче могат да намерят правилните отговори само чрез диалог, защото в противен случай би означавало силово налагане на правила, което е против нашето и против европейското законодателство.


Социалният министър обеща и гъвкавост на промените в Кодекса на труда, които през последните седмици бяха използвани като куршуми от страна на работодатели и синдикати.


"500 млн. лева ще се дадат за образование", пък напомни министърът на образованието и науката пред родните бизнесмени проф. Анелия Клисарова. Тя обеща активно участие на бизнеса при промените в професионалното образование, изготвянето на стратегия за висшето образование, както и в подготовката на учебните планове и на националните изпитни програми за квалификации.


Цел на образователния министър е да помогне за това младите хора да могат да постъпват на трудовия пазар веднага след завършване на образованието си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион