Свързани новини

30.09.2014 16:14

АБВ предлага 75 лв. за глас в София

Видян 1374 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В редакцията на 19 минути се получи сигнал от двама млади, интелигентни и образовани столичани, на които са предложени по 75 лв. на калпак да гласуват за АБВ. От партията определиха това като провокация.


Проблемът обаче е, че не става въпрос за роми, а с въпросната дейност според сигнала се занимавала кантора, от чието име се пазарува. Хората на Първанов отричат да се осъществява подобна дейност.


На въпроса дали случайно пък не е възможно някой техен кандидат в столицата да е предприел самосиндикална акция с цел да натрупа от култовите на този вот преференции – чавки срещу заден номер, които да го придвижат напред в листата, не предположиха кой би могъл да прави това.


В същото време обаче съвсем показно и медийно от организацията на същата партия в Стара Загора обявиха, че „подаряват” на свои симпатизанти билети за мача Лудогорец – Реал довечера на националния стадион Васил Левски.


Интересно е какво е мнението на ЦИК по този казус. Според българския закон за защита на конкуренцията си има конкретни ограничения за разиграването на бонусни игри. Пропускът за футболната среща няма как да мине за незначителен по смисъла на закона, понеже стойността му е сто лева. А от АБВ предлагат не един билет за стимулиране на избирателите.


ЦИК със сигурност трябва да реагира по простата причина, че тази практика на АБВ зарази и техните съперници и диаметрално противоположни по политическа окраска реформатори. Техният кандидат Настимир Ананиев обяви във Фейсбук, че също ще стимулира свои избиратели посредством билети за Лудогорец – Реал. Така петият в листата на РБ се надява да привлече повече преференции или „чавки”, както ги наричат изборджиите, в неделя. Причината е, че той е на неизбираемото пето място в листата на реформаторите в 23-и софийски избирателен район.   



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог