Свързани новини

07.09.2009 09:25

А. Цветков: "Илинден" няма пробойна, бил е претоварен

Видян 2198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипът, който работи в Охрид действа заедно с македонските колеги. По последни данни от днес сутринта в 7 часа показват, че корабът е цял, но е скъсано управляващото въже на руля и перката на мотора е в отклонение 20 градуса, но няма пробойна в корпуса, каза министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Александър Цветков пред БНТ, предаде агенция БГНЕС.


Освен това на борда е имало повече пътници и той е бил претоварен. Повечето са били на борда, получил се е наклон, което е довело до скъсване и инцидента. Това са първоначалните данни, но все пак всичко ще стане ясно, след като бъде изваден от водите на езерото "Илинден". Причините за нещастието засега са скъсването на въжето и претоварването, посочи министърът. Той категорично опроверга възможността инцидентът да е предизвикан умишлено. Транспортните фирми са лицензирани и те могат да извършват превоз, посочи министър Цветков. Но дали имат право на туроператорска дейност ще се изясни, посочи Цветков. Все още не е разговаряно със собствениците тъй като те били в чужбина, допълни министърът. Ако е имало билетчета за кораба "Илинден" , те служат за застраховка, каквито са правилата, уточни Цветков. Според министъра не е било редно да се искат пари на българските граждани при оказването им на първа помощ.
Не сме застраховани от подобна трагедия и в България, всички сме виждали претоварени корабчета. Нямаме толкова стари корабчета да извършват подобни туристически услуги. Но положението с автобусите е трагично. Спрени са над 200 автобуса в рамките само на една проверка. Тези извънредни технически проверки показват много тревожни резултати, защото всички тези автобуси са преминали уж на технически прегледи и всичко е наред, уточни министърът. Много от тези автобуси са "минали" на преглед без да са били на мястото на проверката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион