Свързани новини

20.11.2013 15:11

А. Ковачев: Подготовката на България за усвояване на новите еврофондове зацикли!

Видян 740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сегашното българско правителство не може да гарантира навременното стартиране на новите Оперативни програми", заяви Андрей Ковачев, ръководител на Българската делегация в Групата на ЕНП(ГЕРБ) по време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург. Евродепутатите дебатираха и одобриха новата Регионална политика и нейните фондове през следващия програмен период.


Д-р Ковачев изтъкна, че правителството не прави нищо, за да информира българските граждани и бизнес за възможностите на новата политика. Вместо това се насажда страх и се демотивира българската администрация чрез изказването на министър-председателя за уволнение на протестиращи срещу правителството държавни служители. "В последните месеци подготовката за новия програмен период зацикли!", смята г-н  Ковачев. Според него е много обезпокоителен фактът, че правителството на Орешарски залага приоритети и потенциални проекти, насочени към общини, управлявани от партиите в коалицията на БСП-ДПС.


Българският евродепутат е категоричен, че новата Политика за сближаване ще може по-лесно да постигне основната цел пред Европа - растеж и работни места за европейските граждани - и да се адаптира към специфичните нужди на регионите. Според Андрей Ковачев,  договорените правила позволяват средствата за развитие да се усвоят ефективно и бързо от европейските региони и са шанс за  България да навакса в изоставането си, но за това трябва да има добра подготовка на национално, регионално и местно ниво.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци