22.07.2009 16:52

А бъдещият военен министър пропуснал бг казармата?

Видян 3200 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещият военен министър Николай Младенов май е пропуснал казармата, ако се вярва на негови близки и колеги. Веднага позвънихме на двата мобилни номера на кандидата за високия пост. Те бяха оставени на телефонен секретар, поради което оставихме съобщение с въпроса си – бил ли е Младенов и за колко време в родната казарма.
До редакционното приключване на броя не получихме негов отговор. Но винаги сме готови да му предоставим тази възможност.
Две приятелки на бившия народен представител от СДС и бивш евродепутат от ГЕРБ си спомниха, че практически другарят им бил в армията, но за дни. После го били освободили, но не си спомниха по каква причина.
Негов колега – десен парламентарист, попитан от 19’, обаче изобщо не си спомни Младенов да е бил в българската армия. Той предположи, че може да е бил в чужда. Когато станало време Ники да ходи войник, позволили студентите да карат казармата след завършването на своето висше образование. Той обаче тръгнал по кариерната стълбица и неусетно времето за отслужване, което беше до навършване на 30-годишна възраст (а на 29 Младенов вече е депутат), преминало, припомни си още нашият източник.
Николай Младенов нашумя в политиката като дясна ръка на Надежда Михайлова по време на нейното лидерство в СДС. В пресата даже бяха публикувани снимки на двамата в нежна целувка по време на партиен форум, но никой, който ги познава, не помни да са имали нещо повече от служебни и чисто приятелски отношения.
Мнозина се изненадаха, когато през 2007 г. Младенов попадна на едно от водещите места в листата за европейските избори на генералската партия ГЕРБ. Това му осигури място на депутатските банки в Брюксел и Страсбург. По време на мандата си той хвърли много усилия за спиране на строителството на магистрала Тракия и по други въпроси.
През втората половина от периода Ники бил изпаднал в дисиденство сред колегите си и предпочел да оглави мисии на европарламента в екзотична африканска държава и в Ирак, крюкареха го колежки от ЕП.
В този смисъл, освен за незапознатите, не беше изненада, че Младенов не влезе в изцяло прекроената листа за евровота на партията ГЕРБ, където последните станаха първи.
По предварителния план на генерала Младенов беше фаворит за поста външен министър в неговото управление. Несъгласието на Барозу да смени като еврокомисар Меглена Кунева с Румяна Желева обаче завъртя рулетката на постовете у нас.
Поради НАТО-вската ориентация на външната ни политика, Ники е бил предпочетен за ресора отбрана, а специалистката по социална педагогика (която сигурно по невнимание е преставяна като социоложка) ще става шеф на дипломацията. 


Николай Младенов е магистър по военни науки от Кралския колеж в Лондон, сочи неговата биография. Титлата е втора за него след тази по международни отношения от Икономическия интистут в София.
Попада година след УНСС във фондацията на борсовия спекулант Сорос Отворено общество, минава за малко през Световната банка, оттам отива в европейския институт и го оглавява на крехката 27-годишна възраст. Две години по-късно е депутат от СДС, но не влиза в предния парламент и се връща в Световната банка. После е избран за евродепутат. 


Обещанията на бъдещия му колега във вътрешното министерство Цветан Цветанов, че ще вдига заплатите на полицаите, веднага доведоха до препятствия за Николай Младенов.


Логично е да се очаква, че военните също ще имат своите претенции. А деликатен и артистичен човек като бъдещия отбранителен министър ще бъде изправен пред сериозното предизвикателство да се пребори с руски възпитаници като им обяснява, че те не са заслужили или трябва да чакат с години за подобен бонус.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион