Свързани новини

31.01.2022 14:47

93 хил. български сертификата вече не важат в ЕС

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


От утре сертификатите на ваксинираните преди повече от 9 месеца българи вече не са валидни за пътуване в рамките на ЕС, съобщиха от Министерството на здравеопазването.  Безсрочни остават само документите на лицата с бустерна доза.


 


На 1 февруари със завършена ваксинация преди повече от 270 дни са 93 хил. граждани, ваксинирани в България, отчетоха от ведомството. Тези с трета доза са 607 хил., сочи соправка на Единния информационен портал за К19 у нас.


 


Мярката е за всички държави в ЕС. Валидността на зеления сертификат след една или две ваксини (за двудозовите препарати) е 270 дни.


 


От МЗ обръщат внимание, че лицата, чиито цифрови К19 сертификати за завършен ваксинационен курс към 1 февруари са невалидни (т.е. изминали са 270 дни от датата на поставяне на последната доза и не е приложена бустерна доза) могат да си поставят допълнителна (бустерна) доза по всяко време, за което ще получат сертификат за ваксинация, неограничен със срок на валидност.


 


Валидността на сертификатите в България на този етап няма да се променя – за завършен ваксинацоинен цикъл са безсрочни, а за преболедувалите – 1 година.


 


От днес отпада изискването за допълнителен тест за влизащите у нас от страни в червената зона. Всички граждани със сертификат за поставена бустерна доза могат да влизат в страната ни от всяка държава в света.


 


 Егор Глазунов


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец