Свързани новини

01.11.2019 16:27

9000 полицаи ще охраняват балотажа в неделя

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



9000 полицаи ще бъдат ангажирани с охраната на балотажа в неделя. Те са по-малко от първия тур, но и броят на секциите е по-малък, съобщава бТВ.

Над 7 хиляди секции ще бъдат охранявани. От МВР съобщават, че ако идват повече сигнали в изборния ден от ромски махали, има достатъчно ресурс, за да се пренасочат полицаи натам.

Ако хората са си загубили документите, пак ще могат да гласуват. Ще трябва да си извадят удостоверение, което ще важи само в изборния ден.

„Всяка една секция се охранява с униформен служител или оперативен като неговата основна задача е да наблюдава самото място – изборната секция, отвън”, заяви Тодор Гребенаров, ГДНП.

„Всеки български гражданин, който желае да упражни правото си на глас, може да си получи издадената лична карта. Ако е установил, че си е изгубил, повредил или е унищожена личната карта, можа да посети звената за документи за самоличност, да подаде заявление за издаване на лична карта и да получи удостоверение, което важи само в изборния ден за гласуване”, обясни Светла Ценева, дирекция "Лични документи".

От СДВР съобщиха, че охраната в столицата ще остане същата, както е била на първия тур – около 1600 души ще бъдат ангажирани с вота в София.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни