Нещо повече, съдът е дал с една година по-малко от минималния праг на наказанието по тази квалификация, което е 10 години, а именно - 9 години.

Свързани новини

21.07.2023 20:07

9 години затвор за убиеца на Милен Цветков

Видян 749 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окончателно - 9 години затвор за подсъдимия за смъртта на журналиста Милен Цветков.


В края на работния ден стана ясно, че Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Кристиан Николов, постановена последователно от Софийския градски съд и Софийския апелативен съд. Макар размерът на наказанието да не е променен Върховният касационен съд е променил най-важното, за което се спореше по време на целия процес - правната квалификация. Кристиан Николов е осъден по обвинението, което му повдигна прокуратурата за причиняване на смърт при евентуален умисъл заради наркотиците, открити в кръвта му и високата скорост, с която е шофирал, когато удря автомобила на Милен Цветков.

Такава беше тезата и на частното обвинение, затова и делото стигна до Върховния касационен съд, предаде БНР.

Менко Менков, който е адвокат на един от близките на Милен Цветков, коментира, че това е първата присъда за смърт на пътя при евентуален умисъл след употреба на наркотици в случая. А иначе такова беше искането за увеличение когато има употреба на алкохол.

Заради чистото съдебно минало на Кристиан Николов, както и 25-те му години, както и заради това, че по време на делото той призна вината си и изрази многократно съжалението си съдът не е променил размера на наказанието, въпреки че за смърт при евентуален умисъл наказанието може да бъде дори доживотен затвор.

Нещо повече, съдът е дал с една година по-малко от минималния праг на наказанието по тази квалификация, което е 10 години, а именно - 9 години.

Кристиян Николов е лишен от право да управлява МПС за 10 години.

Сега предстои да бъде изпълнено наказанието и Николов да влезе в Централния софийски затвор. Това, което е важно да се каже, е, че той няма да лежи 9 години, тъй като от накзанието, което е окончателно, ще бъде приспадната година и осем месеца престой в ареста, както и останалото време до днес, когато Кристиан Николов беше под домашен арест. Така че предстои да се финализира точният размер на наказанието.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева