Свързани новини

21.10.2020 18:12

9 ½-етажен блок строят в Борово, където незаконни са повече от 5 нива, а уж Район Кр.село се бори с презастрояването

Видян 6170 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В предишните броеве ви разказахме как нарочно Район Красно село бойкотира първия в София и България проект частен инвеститор да дари 2 етажа в сградата си за общинска детска градина, понеже в очите на ръководството на администрацията там това било „презастрояване”. Независимо, че зданието напълно се вписва в позволените в тази част от София 5 етажа. Или поне така се предполага, тъй като районното ръководство така и не си е направило труда да отговори в законовия 1-месечен срок на отправеното по всички правила предложение с най-блогородна цел. Прост факт!
Изискването за височина на сградите се спазва навсякъде в района, например в жк Борово, което можете да видите и на нашите снимки. Естествено, архитектите и строителите хитруват в рамките на закона – или стартират от полуприземен етаж, или добавят тавански помещения, или и двете. Но винаги точно в рамките на нормите. И така мандати наред, независимо дали управлява СДС, ГЕРБ, отново СДС.
Кварталната общественост, когато се налага се и бори за нивото на строителство – така например стана блокирането на небостъргача на бул. България и ул. Борово, който придворната фирма GP искаше да строи. Даже получи разрешение от Столичния общински съвет за това. Но работата бе спряна и подобен израстък не на място и против закона няма да се строи. Знаем отлично това, тъй като и 19 минути даде своя принос за спазването на принципите и правните норми и се гордее с това.


 


 ВИЖ снимки ТУК!


 


От миналата есен обаче нещата се промениха, въпреки че новият районен кмет уж дойде точно с мисия срещу презастрояването, избран понеже беше граждански активист за подобна добра кауза преди това.
Тази година пред очите на жителите на Борово израстна 9-и-половина-етажен блок, който е комбинация от бъдещ търговски център и жилищна сграда. Никой не си е правил труда да прикрива допълнителни едно – две тавански нива, понеже всъщност етажите в повече са 4. Понеже първият е почти двоен – хайде, да го вземем за етаж и половина, това няма и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева