Според тях за издигането на сферата е бил необходим екип от "абсолютни професионалисти".

Свързани новини

19.12.2022 18:00

800-килограмова "топка джин" изчезна от дъното на езеро

Видян 5315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

800-килограмова метална топка, натоварена с 230 литра висококачествен джин, очевидно е била открадната от дъното на Боденското езеро в Швейцария, съобщиха дестилатори пред репортери. Според тях за издигането на сферата е бил необходим екип от "абсолютни професионалисти".

Преди да бъде бутилиран и продаден, джинът от Боденското езеро на Ginial се излива в гигантска стоманена топка и се спуска на дъното на езерото, където престоява 100 дни. Дестилаторът Чело Фиш заяви пред репортери в сряда, че компанията му прави това, за да насити напитката с аромата на езерото, известно с чистите си води и уникална флора.


Когато миналата сряда екипът на Фиш отишъл да вземе последната си партида, водолазът не открил нищо. След три гмуркания "джинът не беше открит", заяви Фиш на пресконференция, според швейцарския новинарски сайт Blick.


На следващия ден към издирването се присъединяват водолази от търговската мрежа, както и полицейски служители. Гигантското кълбо обаче не беше намерено никъде. За да се увери, че ще остане на мястото си в продължение на 100 дни, Джиниал прикрепи към топката бетонна подложка с тегло 500 кг. Затова за повдигането му е било необходимо тежко оборудване.

"Бяха абсолютни професионалисти", казва Фиш по отношение на неизвестните крадци.

Той добави, че повечето от 395-те бутилки джин, съдържащи се в топката, са били продадени предварително и че компанията му вече е подготвила ръчно изработени торбички и етикети за всяка бутилка. Той заяви, че Ginial ще предложи на тези клиенти възможността да закупят номерираните бутилки и чанти на себестойност.

Всяка бутилка джин от езерото Констанс е струвала 99 швейцарски франка (106 долара), което означава, че балът е съдържал алкохол на стойност близо 42 000 долара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби