Влакове в Германия

Свързани новини

11.01.2024 10:07

+80% от влаковете в Германия спряха до събота

Видян 807 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много от големите гари в Германия останаха безлюдни в сряда - първият ден от тридневния протест на локомотивните машинисти, предизвиквайки хаос и логистични проблеми в цялата страна.

Стачните действия в пътническия транспорт започнаха рано сутринта в сряда по план на синдиката на локомотивните машинисти GDL. Те протестират с искания за увеличаване на заплатите и намаляване на работното време.

Ръководството на жп компания "Дойче бан" заяви в навечерието на стачката, че исканията са неизпълними. В сряда нито една от страните не беше склонна на компромиси и не показа желание за започване на нови преговори за колективен трудов договор.

Дългогодишният спор за заплащането и работното време на машинистите се разгоря отново след триседмично примирие по Коледа и след като опитът на "Дойче бан" да наложи съдебна забрана на протеста не успя.

GDL иска намалена работна седмица за своите работници на смени от 38 на 35 часа при настоящите заплати. "Дойче бан" предложи гъвкавост на работното време, но отказа да го намали без намаляване на възнагражденията на машинистите.

Влаковият оператор твърди, че исканията на синдиката ще доведат до 50% увеличение на разходите за персонал, отчасти защото ще трябва да наеме повече работници, тъй като Германия е изправена пред недостиг на квалифицирана работна ръка.

"Готови сме да правим компромиси и постепенно да намаляваме седмичното работно време, така че работодателят да има възможност да обучава персонал", каза шефът на GDL Клаус Веселски пред обществената телевизия Це Де Еф (ZDF).

"Ако не получим нищо до петък, ще си вземем почивка и ще влезем в следващия кръг от стачни действия", закани се той, цитиран от "Ройтерс".

Според федералната жп компания около 80% от обичайните транспортни услуги на дълги разстояния ще бъдат отменени през всичките три дни на стачката. Има и смущения в регионалния транспорт, които варират като тежест в различните провинции.

За да компенсира загубата "Дойче бан" пусна по-дълги състави на движещите се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей