Свързани новини

08.11.2012 15:11

75 милиона лева неправомерно оскъпяване на магистрала Люлин

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът от БСП и бивш заместник-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски, който е дипломиран експерт по пътно строителство, внася сигнал за необоснованото увеличаване на цената по договора за строителство на автомагистрала Люлин. Депутатът изтъкна, че договорът беше сключен за 137 млн. евро, а при ГЕРБ изведнъж крайната цена скача на 191 млн.евро за 19 километра път. „


Минимум 38 млн. евро неправомерно, незаконно и с чист корупционен елемент е увеличена цената на АМ Люлин”, заяви Михалевски. Което прави точно по 2 милиона евро или 4 милиона лева поскъпване на километър.


 Увеличаването на цената със 75 милиона лева е колкото да има тройно увеличение на помощите за майчинство и са три пъти повоче пари от тези, които са необходими за спасяването на закритите през последните две години 19 малки болници в България.


Михалевски се позова и на сигнали, според които в периода на завършването на магистралата е липсвал практически контрол по изпълнението на проекта.


„Обръщаме се към всички журналисти – да попитате Яне Янев какво се случва със сигналите, подадени от Коалиция за България, които вече са над 20 на брой – за корупция на днешната власт”, заяви Мая Манолова.


В същото време вестник Сега оповести във вчерашния си брой много неприятна новина. Ведомството на министъра – отличник по рейтинг Лиляна Павлова в момента изостава с 1,8 милиарда лв. в усвояването на еврофондове. По най-оптимистични прогнози поне 1 милиард ще бъде дупката в края на мандата. Това означава намаляване на парите от Европейския съюз за България в графа регионално развитие през следващия програмен период 2014 – 2020 година.


Безпристрастната статистика е още по-неприятна. Само ¼ от проектите, финансирани през МРРБ от еврофондове са приключени. Става дума за 228 от 981 договора. От 5,5 милиарда реално са разплатени 1 млрд, което няма и 20%. В същото време България е държавата с най-големи регионални различия в развитието в ЕС, а нейният Северозападен район официално беше признат за най-бедния и най-безнадеждния на Стария континент.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог