Свързани новини

10.11.2011 13:17

73 години от смъртта на Ататюрк

Видян 2715 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция чества днес 73-ата годишнина от смъртта на основателя на съвременната турска република Мустафа Кемал Ататюрк, съобщават турските медии, цитирани от "Актуално".


Годишнината ще бъде отбелязана с различни прояви в цялата страна. В 9.05 ч. тази сутрин - часът, в който Ататюрк се е споминал през 1938 г., всичко в Турция замря за една минута, в която хората отдадоха почит на паметта на своя лидер, посочва СиЕнЕн-Тюрк.


В посланието си по повод годишнината турският държавен глава Абдуллах Гюл определи Ататюрк за "най-големия водач в славния път на турския народ". "Ататюрк заема мястото си сред незабравимите в историята на човечеството като командир и лидер с изключителни качества, мъдър държавник, недостижим герой, голям човек на мисълта и действието", посочва в посланието си президентът.


Турският министър-председател Реджеп Тайип Ердоган пък заяви, че "големите личности не се почитат с траур, а се помнят с техните мисли, дела, с жертвоготовността си".


"Това, което не бива да се забравя, е, че 10 ноември 1938 г. не е краят на една епоха, а началото на нова епоха за развитието на нашата република, която Ататюрк ни завеща," посочва в посланието си за годишнината премиерът. БТА


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец