Свързани новини

19.03.2021 11:03

70% от офис служителите в София продължават да работят от дистанция

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 70% от офис служителите в София продължават да работят дистанционно въпреки прогнозите на голяма част от компаниите, че ще започнат поетапно да връщат служителите си в офиса през пролетта на 2021 г., показва проучване на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton, предаде investor.bg.

Според компанията пандемията е дала силен тласък за промяна в начина на работа и е създала допълнителни предизвикателства пред фирмите, свързани с продуктивност, задържане на талант, сигурност на работното място, гъвкавост. Успешната адаптация на компаниите в новата среда зависи в голяма степен от физическите работни пространства и засяга и собствениците на бизнес сгради, посочва Forton.

„Собствениците на сгради и бизнесите търсят различни механизми, с които да върнат служителите на физическите им работни места. Редица изследвания доказаха, че продължителната работа от разстояние не само понижава ефективността и креативността на хората, но влияе негативно върху тяхното физическо състояние – служителите се чувстват по-изморени и изолирани, расте рискът от бърнаут (професионално прегаряне – бел. ред.). Ако ваксинацията е медицинският отговор на усложнената обстановка, бизнес отговорът ще бъде приспособяването на работната среда към новите условия“, коментира Михаела Лашова, управляващ партньор на Cushman & Wakefield Forton.

Според компанията е наложителна дигитализация, включително чрез възможности за интегриране на умен достъп до паркинга и офиса, известия, резервиране и управление на конферентни помещения, резервиране и поръчване на храна, информация за събития, комуникиране с колеги, енергиен мениджмънт и други услуги. “Всички те може да бъдат достъпвани и управлявани интерактивно от телефона“, посочва Красимир Петров, мениджър „Управление на имоти и активи“ в Cushman & Wakefield Forton.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог