Свързани новини

19.06.2014 15:56

7 кондуктори на БДЖ пострадали от физическа саморазправа

Видян 901 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БДЖ отчете седем случая на посегателства над кондуктори от началото на годината, при които недобросъвестни пътници са прибегнали до физическа саморазправа със служители от превозните бригади във влаковете, предава нюз.бг.


Тревожните данни бяха оповестени на специално организиран инструктаж, насочен към ръководителите на превозните служби и пътническите центрове в страната, съобщават от холдинга.


Само за първите дни на юни са регистрирани два случая на посегателства над началник влак и кондуктор. Жертви на опити за физическа саморазправа са по-често жени.


До ситуациите се стига предимно поради агресивно поведение на пътниците и нежелание да спазват правилата и нормите на поведение във влака (например нарушаване на забраната за пушене във влаковете; пътуване без превозен документ; отказ да им бъде издаден билет във влака и др.)


При един от регистрираните случаи са пострадали двама служители от превозния персонал във влака. Всички извършителите на посегателства от началото на годината, са били задържани от служители на МВР.


Инструктажът беше извършен от специалисти в отдел „Вътрешна сигурност и безопасност" на дружеството във връзка със зачестилите случаи на опити за физическа саморазправа от страна на пътници със служители от превозния персонал във влаковете.


Обърнато бе специално внимание на правилата за лична безопасност при работа на превозните бригади, както и на нормите за поведение при възникване на кризисни ситуации.


Ръководителите на превозните служби и пътническите центрове в страната се задължават при всекидневните задължителни инструктажи на служителите от превозния персонал, да напомнят за правилата за лична безопасност при работа, за нормите на поведение, както и за постоянната координация със служителите от Транспортна полиция при възникването на извънредни обстоятелства.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион