Свързани новини

07.08.2009 10:56

€60 000 у главния секретар на парламента

Видян 1507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шейсет хиляди евро са намерени в дома на бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов при обиск на жилището му миналия петък, 31 юли, разкрили източници пред вестник "Труд", цитира БГНЕС.


В момента оперативната група, която работи по случая, изяснява произхода на парите и съдържанието на книжата, които той се опитал да изнесе от парламента същия ден. Вчера заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов признал пред "Труд", че вече се води разследване по сигнал, че от Народното събрание се изнасят документи. То се наблюдавало от Софийската градска прокуратура. "По него са предприети необходимите действия, които няма да коментирам", каза Джамбазов. Според постановлението за бюджетните заплати за 2009 г. главният секретар на парламента получава между 1147 и 1860 лева, което означава, че с всички добавки Огнян Аврамов си е докарвал около 2000 лева. В публичната си декларация за миналата година той е попълнил, че има 19 000 лева влог от потребителски кредит.
Според служители от Народното събрание, станали неволносвидетели на случилото се с Аврамов миналия петък, тогава той се е опитал да натопи шофьора си. Какво всъщност се е случило? На 31 юли около обед Огнян Аврамов е посъветван любезно от шефовете на парламента да подаде доброволно оставка поради проблемите около настаняването на новите депутати във ведомствените жилища на Народното събрание. Казали му, че ако откаже да се оттегли, ще бъде отстранен позорно за "несправяне с работата", разказаха от администрацията. В момента върви атестирането на държавните служители и бившият главен секретар на Народното събрание можел да се окаже с оценка 5, която е равносилна на двойка. Аврамов решил да подаде оставка. Малко след като го направил обаче, депутат от ГЕРБ го засякъл да си тръгва от парламента със служебен мерцедес. До този момент Аврамов ползвал като служебни два автомобила. Веднага било разпоредено на шефа на гаража на НС мерцедесът да се върне. По-късно в багажника му били намерени документи, натъпкани в две торби, които Аврамов се опитал да изнесе. В писменото си обяснение, което му било изискано веднага, той написал, че е изнесъл само лични вещи. Така се опитал да прехвърли цялата отговорност за намерените торби с документи върху шофьора си. Вестник "Труд" научил, че той дори му диктувал какво да напише в своето обяснение. По-късно човекът признал, че е изпълнил искането на Аврамов от страх да не загуби работата си. Обяснил, че до този момент не е имал вземане-даване с главсека на НС, тъй като той ползвал услугите на друг шофьор, който обаче бил в отпуск. Служителите от администрацията на парламента недоумяват защо бившият им шеф е чакал толкова време, за да замете следите си. Според запознати обаче той до последно е смятал, че от ГЕРБ няма да го пипнат, тъй като имал думата на високопоставен член на партията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

скорпион