Свързани новини

27.10.2014 16:48

6 млн. лв е дала Общината за хората в неравностойно положение

Видян 880 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-кметът по Направление Социални дейности и интеграция на хора с увреждания Албена Атанасова съощби, че за 2014 година Столичната община е осигурила над 6 млн. лв за дейността Асистенти за независим живот. Приемът на документи за идната 2015 година продължава още няколко дни - до края на месец октомври. Формулярите се подават в Бюрата за социални услуги към Общината. "Колегите са ангажирани да оказват съдействие, да посещават домовете на кандидатите и да попълват заедно с тях социалната анкета, както и след това да извършват контрол”, заяви Атанасова. Зам.-кметът допълни, че общият бюджет се разпределя пропроционално, според броя на подадените заявления.


Наредбата Асистенти за независим живот предоставя иновативни социални услуги, насочени към специфични рискови групи от хора в неравностойно положение. В момента тази дейност се извършва единствено на територията на София и е съобразена с индивидуалните нужди на всеки един от потребителите.


Идеята е ползвателите и да бъдат социализирани и мотивирани за собствената си реализация и развитие. По данни от анкетите, благодарение на наредбата над 400 деца могат да посещават детски градини и училища. Близо 100 са студентите, които ползват услугата, има и над 400 души, които работят на трудови договори или ръководят собствени фирми и организации. "Така се дава възможност на хората да водят нормален живот“, коментира още Албена Атанасова. Предвидена е и възможност за перманентен допълнителен прием в рамките на текущата календарна година, при наличие на икономия на бюджета, поради изтекли решения на ТЕЛК, отпаднали лица, неизползвани и неизплатени дейности или преместване на потребители в други населени места.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните