Георги Костадинов - шофьорът, който прегази полицай край с. Радево

Свързани новини

14.11.2023 16:19

6 години затвор за пиян шофьор, убил по непредпазливост полицай на пътя

Видян 583 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

41-годишният Георги Костадинов влиза за шест години в затвора, след като пиян и с превишена скорост блъсна патрулна полицейска кола и уби на пътя униформения Тодор Тодоров. Това реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС), като отказа да намали размера на наказанието на подсъдимия, което беше наложено и от предишните две инстанции.


Костадинов беше подсъдим за катастрофата, предизвикана от него на 2 декември 2020 г. на пътя между новозагорските села Радево и Сокол. Тогава 35-годишният полицай Тодор Тодоров и негов колега били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без пострадали. Докато работели на мястото, патрулната кола с включени светлини била спряна на завой встрани от пътя. В това време Костадинов шофирал с над 109 км/ч БМВ-то си и загубил управление на завоя, навлязъл в насрещното платно и се блъснал в полицейската кола, до която бил Тодоров. Униформеният беше премазан от автомобила и лекарите не успяха да спасят живота му.


Георги Костадинов беше признат за виновен, че по непредпазливост, с концентрация на алкохол в кръвта от 0,94 промила, с превишена скорост и при проявена престъпна небрежност е причинил смъртта на полицая.


Съставът на ВКС се съгласява с изводите на апелативния съд в Бургас за това, че наказанието от 6 години затвор е справедливо заради предишните нарушения на пътя на Костадинов, въпреки че той е изразил съжаление за трагедията. Така съдилищата заключиха, че обществената опасност на мъжа е по-висока, въпреки че не е осъждан, като отбелязаха и зачестилите тежки катастрофи с жертви.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион