Свързани новини

12.08.2013 17:22

58% са нерегламентираните повиквания към телефон 112

Видян 1226 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нерегламентираните повиквания към националния спешен телефон 112 са 58 процента. Това каза на пресконференция в Кюстендил началникът на районен център „112" Цветомир Цеков. Той уточни, че не всички от тези сигнали са злоумишлени, а в част от тях става въпрос за техническа грешка или незнание къде да се потърси помощ.


Като цяло злоумишлените сигнали са намалели в сравнение с миналата година, когато те са представлявали около 60 процента от общия брой на повикванията, посочи още Цеков. Сред злоумишлените обаждания най-многобройни са тези за поставени взривни устройства в учебни заведения. Често пъти постъпват сигнали за прекъсване на електрозахранването, наличие на дупки по пътищата, аварии на водопроводната мрежа.


През летния сезон зачестяват обажданията за вдигане на шум от заведения, в късните нощни часове. Ръстът на тези обаждания през летните месеци е с около 33 процента.


На национално ниво дневно се приемат около 17 000 сигнала, от които реални инциденти са 3 хиляди, каза още Цветомир Цеков, цитиран от БТА.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.