Голям процент от проектите няма да бъдат завършени в срок, има забавени отсечки, много неизпълнени ангажименти, каза министър Събев

Свързани новини

25.03.2022 14:23

58 млн. лева са раздадени неправомерно за заплати в НКЖИ: Събев

Видян 2537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За неправомерно раздаване на заплати в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) са използвани 58 млн. лева по европейски проекти. Това каза пред журналисти днес в Нова Загора министърът на транспорта Николай Събев, който участва в обществено обсъждане по повод съдбата на над 100-годишната сграда на железопътната гара, предаде Нова тв.


 


По думите му това е сред фрапиращите нарушения, открити в проверка на транспортното министерство по отношение на изпълнението на проекти с европейско финансиране. Голям процент от проектите няма да бъдат завършени в срок, има забавени отсечки, много неизпълнени ангажименти, каза министър Събев.


 


Той добави, че проверката е започнала на 13 декември миналата година, но проверяващите срещат трудности, защото „хората не са много услужливи като дават информация“. Нарушителите ще бъдат предадени на българската и на Европейската прокуратура, а всички открити нарушения ще бъдат оповестени публично. „Със сигурност всичко ще бъде открито и ще бъде потърсена сметка на всеки, нарушил интересите на държавата“, каза Николай Събев.


 


Министърът ще посети по-късно днес и Стара Загора, където по думите му има драстично забавяне в сроковете при изграждането на новата железопътна гара. Той допълни, че обектът е трябвало да бъде открит на 13 май, но това вероятно ще стане през юли, като изпълнителят ще трябва да плати 500 000 лева неустойка за забавянето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни