Свързани новини

12.04.2020 10:00

58-годишен с COVID-19 и множество заболявания почина в Хасково

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Рано тази сутрин, 12 април, в  хасковската многопрофилна болница е починал 58-годишен мъж с COVID-19. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Пациентът е хоспитализиран в инфекциозното отделение на лечебното заведение на 4-ти април. Ден по-късно при мъжа е доказана коронавирусна инфекция. Той е страдал от ХОББ, диабет, астма и артериална хипертония. Заради затруднено дишане и усложнена пневмония на 9-ти април е приведен в интензивно отделение, където е поставен на апаратна вентилация.


Нови 21 случая на заразяване с Covid-19 са регистрирани през последното денонощие в България, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса професор Венцислав Мутафчийски, предаде БНР. Така общо заразените до този момент са 669, което е ръст с 3,2 %.


10 от новозаразените са настанени в болници.


Броят на починалите от вируса до този момент е 28, като за последните 24 часа са починали жена на 73 години и мъж на 73 години. Средната възраст на починалите досега е 65 години, жените са 13, мъжете - 15.


Няма нови заразени сред медицинския персонал.


По региони - 12 от новите случаи са в София, 3 в Кюстендил, Пловдив - 1, Хасково - 2, Стара Загора - 2.


Излекувани досега са 68 пациенти.


Броят на болните, настанени в болници е 230, от които 147 са в София, 35 са в интензивни отделения.


Ръководителите на големите болници в страната подкрепиха призива на Националния оперативен щаб за спазване на противоепидемичните мерки, за да бъде ограничено разпространението на коронавируса.


 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.