Свързани новини

17.05.2021 15:15

57,1 млн. лв. за вота през юли

Видян 1140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


57,1 млн. лв. е цената за предсрочните парламентарни избори на 11 юли, обяви на брифинг в МС служебният финансов министър Асен Василев. Той допълни, че в сумата се включва пълното обезпечение на над 500 допълнителни секции в чужбина. Напомняме, че първо Любен Дилов-син, после и бившият премиер Бойко Борисов обяви още на 4 април, че предсрочният вот би струвал около 150 млн. лв., което явно се оказа неистина.
Сега МС одобри и допълнителни средства в размер на 11,1 млн. лв. в случай, че епидемичната обстановка продължи по време на изборите. „Ако епидемиологичната обстановка не продължи по време на изборите, тези пари няма да бъдат необходими”, уточни Василев.
След провеждане на обществена поръчка по доставката на машини, които ще са нужни допълнително за обезпечаване на въведеното повсеместно машинно гласуване, и след като се види колко машини ще бъдат необходими, МФ ще направи обезпечение за средствата и капиталовите инвестиции в размер на база поръчката, която бъде реализирана.
След като МОН подаде информация за какво видеонаблюдение има възможност по училищата в момента и се прецени какво допълнително видеонаблюдение е необходимо, и след като ЦИК прецени дали видеонаблюдение ще има или няма да има, МФ също така се  ангажира да подсигури необходимите средства за допълнителното техническо осигуряване, ако такова е необходимо.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог