Свързани новини

10.02.2011 15:51

55-годишен "открадна" тока на цяло село

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Апаш остави без ток цяло село. 55-годишният И.Д. от с. Ваксево, общ. Невестино, „дръпнал шалтера“ след като разрушил 5 железобетонни стълба от електропреносната мрежа в селото.
Целта на възрастния мъж е била да извади желязото от тях, за да го предаде на пункт за изкупуване на метали, уточниха от полицията. С действията си той е нанесъл щета по данни на ЧЕЗ за 1875 лв.
По случая е започнато дознание в РУП - Кюстендил, уведомена е прокуратурата.
Работи се по установяване на съпричастността на И.Д. и към други извършени кражби в района на община Невестино продължава.Междувременно стана ясно, че се въвеждат по-строги правила за пунктовете за черни и цветни метали. Те се предвиждат с промени в закона за отпадъците, които депутатите гледаха вчера на първо четене. Основният момент в закона е, че площадките за изкупуване на метали се изнасят извън градовете. Не е редно в жилищни квартали да има пунктове, каза в парламента екоминистърът Нона Караджова. Законопроектът ще ограничи продаването от физически лица на кабели, шахти, табели и други ценни предмети, обект на кражби, които после се предават в пунктовете. Завишават се и глобите. Пунктовете ще бъдат "следени" от видеокамери, е записано още в закона. Въвеждат се и строги санкции за нарушителите - от 30 000 до 100 000 лева. Над 350 - 400 са площадките за изкупуване на метали към момента, по данни на МОСВ.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион