15.06.2022 13:06

50% за US-компания в INSA OIL за нашествие на Балканите

Видян 1842 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българската петролна компания, производител и дистрибутор на горива и петролни
продукти Insa Oil и американската компания за развитие на стратегически енергийни
инвестиции Focal Point Energy (FPE), създадоха съвместната компания: INSA OIL INC SA.
Капиталите в новото дружество са разпределени по равно (50/50). Целта на партньорството между Focal Point Energy и Insa Oil е да се разшири обхвата на дейността на Insa Oil на Балканския полуостров, както и да се обогати и да се разнообрази съществуващото портфолио от рафинирани продукти, които се предлагат на пазара. Съвместното предприятие ще работи активно за разработване на нови проекти за добив на чиста, зелена енергия в целия регион.
“С нетърпение очакваме да започнем работа заедно.


 


Това е стъпка към реална
диверсификация, която ще отключи потенциала на енергийния пазар в България и региона“, каза Георги Самуилов- президент на Insa Oil. „Сигурен съм, че това ще бъде високо оценено от клиентите ни, както на пазара на едро, така и на пазара на дребно. От друга страна, като следваме актуалната тенденция за преминаване към алтернативни източници на енергия в нашия регион, съвместната ни компания ще помогне за позиционирането на Insa oil Inc.,като лидер на пазара на Балканския полуостров“.
Освен в рафинерията на Insa Oil в нашата страна, новото дружество Insa Oil Inc. ще
подпомогне развитието на новия завод за производство на биоетанол.


 


В близко бъдеще българо-американската компания ще развива и проекти за добив на зелена енергия, които не само ще покриват необходимостта от захранване на рафинерията, но и ще бъдат фактор на българския енергиен пазар. През последната година тази тенденция в развитието става устойчива практика за много от петролните компании и рафинерии в световен мащаб.


 


Insa Oil Inc. планира да инвестира в традиционни и във възобновяеми енергийни източници на целия Балкански полуостров.
„Ние обединихме най-доброто от двете дружества – техническия опит, висока степен на експертиза и решителност за действия на Focal Point Energy и успешния оперативен модел на Insa Oil. Всичко това е мощната формула за успех на новото дружество. Нашето партньорство е основано на споделените ценности и общата мисия на двете компании,“ каза Винс Тровато - изпълнителен директор на Focal Point Energy.


 


„Това съвместно предприятие ще играе съществена геополитическа роля в диверсификациятаизточниците на гориво в региона на Балканите, а това е ключова цел, както на Съединените щати, така и на нашите партньори в Европейския съюз“.
В Борда на директорите на Insa Oil Inc. ще се включат представители на американската и българската компании. Те са специалисти с висока степен на експертност в развитието на енергийните пазари в САЩ и в България, което е гаранция за успеха на проекта на Балканския полуостров.
Focal Point Energy е инвестиционна компания, базирана в САЩ. Тя е специализирана в
консултиране на сделки в областта на енерегетиката, разработване и развитие на проекти в енергийния и инфраструктурния сектор.


 


Фирмата фокусира дейността си върху разработки в целия енергиен спектър, от възобновяема енергия до традиционни енергийни инвестиции в стратегически области и пазари. Изпълнителен директор на Focal Point Energy е Винс Тровато, бивш високопоставен служител на Министерството на енергетиката на САЩ.


 


Инса Ойл е водещ български производител и дистрибутор на петролни продукти. Управлява втората по големина рафинерия в България. Модерното съоръжение е
разположено в Белозем, близо до Пловдив. Компанията оперира средно с 1 000 000
метрични тона гориво на годишна база. Тя има над 200 клиенти- частни и държавни фирми в България. Освен рафинерията, Insa oil управлява и верига бензиностанции в страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.06.2022 12:18

    Стъпката е логична, особено след придобиването на Овергаз от американци.

  • 001 Anonimen 16.06.2022 08:27

    УЖАС!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец