25.12.2008 09:03

50-ина коледари посрещна кметът на община Тетевен

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера, в 16.00 часа, кметът на община Тетевен Николай Павлов посрещна над 30 коледарчета от Общински детски комплекс и 20-ина коледари-доайени от Мъжка вокална група “Вежен”, предадоха за БГНЕС от общината.


Коледуването по този начин е стара традиция в Тетевен. Преди това тетевенските коледари се събраха на централния площад. За първи път тази година те дойдоха от седем различни посоки, пеейки “Рождество Твое, Христе Боже наш, возсия мирови свет разума… Господи, слава тебе.”.
“Да се роди дето рало оди и дето не оди; Да е пълна кящата с челяд….До година, до амина. Амин, дай Боже!” – с тези наричания за здраве и благополучие коледарите влязоха в общината, където стопанинът Николай Павлов ги благослови и дари с краваи, сладкиши, плодове, пуканки и орехи. Преди да тръгнат да коледуват по тетевенските домове, кметът награди отличилите се участници от Тетевен в конкурса за коледна и новогодишна украса. Тази година петчленна комисия класира три тетевенски дома – на Зорница и Ивайло Ненови, на Палмина и Николай Димитрови и на Фидана Асенова и Марио Приола. Класацията сред търговските витрини води ЕТ “Невена Чернева”. Бъдната вечер продължи с изпълненията на духовия оркестър на площад “Сава Младенов”. /БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.