01/02
12.07.2016 15:05

5 фирми ще работят с удължено работно време на ул. Богатица

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  5 фирми ще работят седем дни в седмицата и то с удължено работно време на ул. Богатица в София, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. Тя изиска от екипите на фирмата изпълнител Щрабаг да следят стриктно за качеството на вложените материали и направените строително – монтажни дейности.


„Обектът е сложен, защото на практика работят няколко фирми, подменя се изцяло подземната инфраструктура и се разширяват пътните платна”, посочи кметът. Тя припомни, че реконструкцията е започнала на 30 юни и предвижда изграждане на нови канализационни и водопроводни мрежи, разширение на пътното платно, изграждане на осветление, тротоари и озеленяване.



Участъкът на ул. Богатица от бул. Арсеналски до бул. Джеймс Баучер е с дължина от половин километър. По график строителните дейности трябва да приключат в края на годината. До момента са изпълнени части от отливния и битовия канал.
Фандъкова посочи, че продължават изпълнението на ремонтните дейности на бул. Черни връх от бул. Тодор Каблешков до ул. Флора Кънева, ремонтът на бул. Владимир Вазов и бул. Витоша. В края на миналата седмица започна изграждането на ул. Обиколна, а на 16 юли започва реконструкцията на ул. Козлодуй, където се предвижда разширение на пътните платна, изграждане на нови тротоари и осветление и полагане на релсов път.



„Обновлението на 17-те малки улици също започна”, заяви първият зам.-кмет на Столичната община Дончо Барбалов. Той уточни, че общинската част от инвестицията на ул. Богатица е малко над 4 млн. лв. „Общо 93 млн. лева са предвидени за ремонти и строителство на улици и булеварди”, каза още Барбалов.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог