Свързани новини

11.12.2008 15:21

47% от ченгета били психически разстроени

Видян 1844 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около 47% от полицаите са подложени на посттравматично психическо разстройство. Това обяви бившият шеф на института по психология към МВР Бойко Ганчевски във връзка с тиражирането през последните дни на информация за недоволство сред ченгетата, предпоставка за което се оказаха мнения, изразени във ведомствен форум.
„Очевидно е, че има натовареност и тревожност сред служителите. МВР е подложено на непрекъснати законодателни и структурни промени, на бъркотия при кадрите, на липса на перспективи, ниско заплащане, което доведе до нарушена ефективност на работата и чувство за безполезност“, посочи психологът пред БНР. Той допълни, че няма утвърдени структури и щатове в новите дирекции, има назначени само главни комисари, а липсата на заместници карала кадрите да се боричкат за власт.
Според разпространена от пресцентъра на ведомството заповед средната работна заплата в системата, която осигурява работа на около 60 000 души е 960 лв., а най-ниските полицейски възнаграждения са 666 лв. Шофьорите на патрули, техническите сътрудници и младши инструкторите получават най-малко между 517 и 583 лв.
„Ще търсим изход за овладяване на натрупаното социално напрежение. Надявам се да не се стигне до пушене“, каза пред Нова ТВ Емил Рашев от полицейския синдикат. В сряда обаче той се изцепи, че очаква в събота пред сградата на ведомството да се съберат около 2 000 служители, които ще изпушат по цигара в знак на протест, тъй като участието в такъв им е законово забранено.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби