Свързани новини

26.03.2018 09:30

42-ма минаха нелегално границата

Видян 1159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

42-ма пасажери на пътнически  самолет, идващ от Париж влязоха абсолютно безконтролно у нас. Това се случи на фона на всички приказки на управляващите, че няма толкова добре пазена граница в целия Европейски съюз, като нашата. Скандалната случка се разиграва в сряда на Летище София.  Кацналите с полет от Париж пасажери е трябвало да бъдат проверени от служители на гранична полиция, но се оказало, че в този момент ( б.р. около 15:25 следобяд) нямало нито един граничар на работа. Оказва се, че единият от тях в този момент е пушел, другият се е хранел, а третият е бил до тоалетната. Поне такова комично оправдание даде вътрешният ни министър Валентин Радев. От шест гишета на терминал 2 на софийското летище нямало нито едно работещо. По тази причина пасажерите, кацнали от френската столица, необезпокоявано, без никой да провери документите им влизат в страната. Цели десет минути по-късно служителите на реда се връщат на своите работни места и започват да проверяват документите на останалите, все още не успели да преминат „гратис“, пътници от Париж. Пет минути по-късно, в 15:35 часа, полетът се води за обработен. Интересен е въпросът, как така отнема 10 минути, за да отидеш до тоалетна или да изпушиш една цигара, и защо при наличието на шест гишета, нито едно не е работело.  Реално никой у нас не знае, какви точно хора са влезли у нас, какво са носили в своя ръчен багаж.


Още по притеснителен е фактът, че този скандал се разразява точно в деня, когато във Франция има пореден терористичен акт. Трябва също така да припомним, че част от извършителите на предишните атентати във Франция и в Белгия, преминаха като "бежанци" именно през България.


Всичко това се случва по-малко от месец, след като премиерът Бойко Борисов за пореден път обвини част от страните в ЕС за несправедливо отношение към България и за измисляне на мотиви за отказ от членство в Шенген. Борисов тогава дори сподели, че тези страни ни завиждат за сигурността на границите ни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните