Свързани новини

31.10.2016 13:57

400 обекта в София с видеонаблюдение

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община има над 400 обекта, които наблюдава с общинската система за видеонаблюдение и 2000 камери, обяви кметът на София Йорданка след срещата с представители на Националната асоциация на фирмите за охрана.


„В района около джамията, както и в други рискови зони изградихме видеонаблюдение. Това е системата, която помага както за превенция, така и за много бързата реакция”, обясни Фандъкова и припомни, че е настояла да има постоянни полицейски патрули и присъствие на жандармерия в централната градска част.


„Хората се притесняват, когато преминават покрай групи млади мъже, струпани на едно място. Затова е много важно в момента, в който се види подобно струпване да се реагира веднага и най-близкият патрул да се отзове“, каза още тя и увери, че това се прави и в момента. Кметът добави, че когато има повече хора, които да са компетентни и обучени, каквито са охранителите на частни обекти те биха могли да сигнализират много бързо, патрулът да се насочи и охраната да бъде по-ефективна. Така че взаимодействието между различни структури е от изключително значение хората да бъдат по-спокойни, подчерта Фандъкова.


Общината заедно с Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) би могла да увеличи капацитета на охраната в столицата, каза още кметът и допълни, че вече е проведена среща с директора на СДВР старши комисар Младен Маринов и председателя на НАФТСО Александър Митев. Целта на срещата е била подобряването на сигурността в София и улесняване на координацията за съвместна работа на звената, които я осигуряват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.