Свързани новини

24.03.2021 19:34

4 г. за 3-ма убити: правосъдие

Видян 6286 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд потвърди изцяло намалената присъда от 4 години и 8 месеца затвор на 31-годишния украински шофьор Станислав Пислар, който с ТИР-а си помете и уби на място бременната Северина Коралска и мъжа й Ивайло Минчев на магистрала Тракия, предаде Дир.бг.


Жестоката катастрофа стана на 28 май 2018 г. на 124-ия километър на аутобана, докато 34-годишните Северина и Ивайло пътували към София. Младото семейство живеело в Бургас. Северина работела като фармацевт, но сменила позицията и станала представител на фирма за лекарства. Ивайло пък работел в частна фирма. Двамата чакали първото си дете. В столицата бременната в седмия месец жена трябвало да бъде на преглед. Инцидентът станал, след като Пислар, който шофирал латвийски ТИР, навлязъл в насрещното движение и ударил челно аудито, в което пътували съпрузите.


През декември 2018 г. състав на Окръжния съд в Пловдив осъди украинеца на 9 години затвор, но Апелативният съд отмени наказанието, тъй като по време на процеса на подсъдимия не бил осигурен превод от родния му украински език, а му било превеждано от руски език. Като роден гражданин на СССР тираджията  е учил 10 г. на руски език.


При второто разглеждане на делото от окръжните магистрати постановената присъда за Пислар бе 7 години затвор. Наказанието бе постановено при съкратен процес и намалено с една трета по закон, след като шофьорът се призна за виновен. Освен това украинецът е лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 години.


В началото на септември м.г. наказанието за тираджията бе намалено за втори път от апелативните магистрати на 4 години и 8 месеца.


Сега върховните съдии потвърждават решението на въззивната инстанция. Върховният касационен съд е преценил, че правилно апелативните магистрати са приели, че в случая водачът е нарушил единствено правилото за движение по пътищата по чл. 20, ал. 1 от ЗДвП за непрекъснат контрол върху превозното средство, в причинна връзка с настъпилия обществено опасен резултат, поради което е изходил от законосъобразната позиция, че деецът следва да носи наказателна отговорност само за нарушения на тези правила за движение по пътищата, които се намират в пряка причинно-следствена връзка с настъпилия вредоносен резултат.


Решението на Върховния касационен съд е окончателно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 25.03.2021 21:19

    Защо съпругата не е взела фамилното име на мъжа си след брака ... и е станала шеф на голяма фирма за лекарства . Малък човек решил да плува в дълбоки води ...

  • 007 Anonimen 25.03.2021 13:02

    Това ли е цената на три бългалски живота бе идиоти

  • 006 Anonimen 25.03.2021 10:47

    Ето така се пълнят сметките в Люксембург и другаде. Трябва съд и за цялата ни съдебна с-ма

  • 005 Anonimen 25.03.2021 08:57

    Издалите присъдата да пукнат от най-големите им страхове! България се управлява от най-долната измет башибозуци, не чакайте на Бог да въздаде справедливост.

  • 004 Anonimen 25.03.2021 08:53

    България и правосъдие?Дори маймуните са по справедливи в стадото отколкото полу-приматите в този резерват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да