Само преди ден Латвия, Литва и Естония обявиха, че се отказват от вноса на руски газ като реакция на войната в Украйна

Свързани новини

04.04.2022 15:05

4 държави налагат пълна транспортна блокада на Русия: Украйна

Видян 1291 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Изолацията на Русия заради войната в Украйна продължава. Полша, Латвия, Литва и Естония ще наложат пълна транспортна блокада на Русия и Беларус. Това обяви заместник-министърът на инфраструктурата в Украйна Мустафа Найем в "Некста".


"Полша, Латвия, Литва и Естония в следващите 48-72 часа ще започнат процеса на пълна изолация от Русия и Беларус, като по този начин ще затворят сухопътните си маршрути за доставка на стоки до тези страни. Миналата седмица официално се обърнахме към нашите колеги с молба да спрем всякаква пътна комуникация с Руската федерация и Беларус. Благодаря на всички министри на транспорта на изброените страни. Реакцията е моментална. Чакаме крайния резултат", коментира Найем.


Само преди ден Латвия, Литва и Естония обявиха, че се отказват от вноса на руски газ като реакция на войната в Украйна. На първо време те ще ползват резерви в подземно газово хранилище в Латвия. "Щом ние можем да направим това, и останалата част от Европа може да го направи", казаха в съобщение от латвийската компания Conexus Baltic Grid.


Още в началото на войната всички държави от ЕС затвориха въздушното си пространство за руски самолети. Оттогава досега Русия е подложена на безпрецедентни икономически санкции, като последно ЕС смята да обсъди ембарго на вноса на руски петрол и газ.

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нескопосани лъжи 05.04.2022 00:44

    На 15-та секунда вдясно „трупът“ си премести ръката, за да не я премажат гумите. На 30-тата секунда в огледалото за задно виждане се вижда друг „труп“, който възкръсва и се изправя.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете