01.02.2010 10:12

4 българи загинаха във взривена сграда в Белгия

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има четирима българи сред загиналите при срутването на сграда в белгийския град Лиеж миналата сряда. Това съобщи за вестник „Новинар” зам. външният министър Марин Райков, информира БГНЕС. Телата на 12-те жертви от взрива все още не са идентифицирани, а белгийската преса съобщи, че в сградата нелегално са живеели българи.


В 2 часа през нощта на 27 януари в сградата става взрив, който е толкова силен, че разрушава прозорците и на съседните сгради и коли. Пожарникарите, които идват на мястото на инцидента, започват да евакуират живеещите. След евакуираните има и две български гражданки, поясни Райков. Те са изведени невредими, но въпреки това са настанени в местната болница. По думите на Райков тяхното състояние е добро, няма опасност за живота им, но все още са в стрес от случилото се. Именно те са разказали, че в същата сграда в този момент е имало и още четирима българи. Това ни дава основание да предположим, че сред общо 12-те загинали души има български граждани. Заради тежките изгаряния и сриването на сградата телата на загиналите все още не могат да бъдат идентифицирани, обясни Райков.
От петък поддържаме постоянен контакт с белгийските власти, допълни той. Българският посланик в Белгия и консулът ни там са заминали на мястото на инцидента. Те дори са се срещнали с двете българки в болницата. От местната полиция са поискали ДНК, за да бъдат разпознати загиналите българи. Именно затова и от външното министерство все още не са се свързали с близките им, тъй като не е потвърдена тяхната самоличност. „Няма как да говорим с тях, без да сме сигурни кои са загиналите”, каза още Райков


Шестимата българи не са били регистрирани в полицията, че обитават това жилище. Затова се смята, че те са работили нелегално там. При инцидента в белгийския град пострадаха най-малко 21 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак