Свързани новини

15.03.2021 10:51

4.5 млрд. лв. са загубите на държавата от несъбран или укрит ДДС: Горан Благоев

Видян 3056 пъти | Коментари 4
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интервю на водача на листата на 23 МИР София Горан Благоев в „Седмицата“ по Дарик радио



Разширяване обхвата на патентния данък е една от реалните стъпки за подкрепа на малкия бизнес. Финансовото състояние на българските пенсионери може да се подобри с ясна и строго контролирана финансова политика, а не с раздаване на 50-левки. Това каза в предаването „Седмицата“ по Дарик радио водачът на листата в 23 МИР- София на Републиканци за България Горан Благоев. По думите му държавата най-после трябва да започне да си събира ДДС-то. „До тук имаме загуби от 4.5 млрд. лв. несъбран или укрит ДДС. Когато държавата си влезе в ролята, това са приходи, които респективно отиват и за увеличаване на пенсиите“, коментира Благоев. Другото изключително важно нещо, според него, е всички да бъдат убедени да плащаме осигуровките си на реалната, а не на минималната заплата, защото от това държавата също губи, но губят и самите осигуряващи се – бъдещи пенсионери. Политиката за пенсионерите, която Републиканци за България предлага на база добрите европейски практики включва също създаване на специална служба по заетост. Приоритет е обезпечаването на грижата за пенсионерите, особено самотно живеещите хора, които остават вдовци. Тези грижи ще включват наблюдение на здравословното им състояние и социални грижи.
Относно останалите уязвими групи, Горан Благоев коментира, че през последната година е започнала да се увеличава числеността на социално слабите, т.нар. новите бедни. Да се отделят средства за преквалификация и придобиване на нови компетентности, особено съобразно нуждата на всеки регион, е една от мерките, предвидена в програмата на ПП „Републиканци за България“. Хората в неравностойно положение трябва да бъдат включени в социално-икономическия живот, да се създаде възможност за заетост и най-важното – да се преосмисли ролята на ТЕЛК комисиите. „Трябва да се прекрати необходимостта хората да висят често в ТЕЛК-овете, каквато е досегашната практика и другото, което сме видели от нашия непосредствен опит – в момента няма връзка между ТЕЛК и социалните служби“, заяви Горан Благоев и обясни, че когато ТЕЛК е направил дадена констатация за нетрудоспособност, хората са принудени сами да ходят и да си търсят правата, вместо социалните служби да се погрижат за тях.
Разширяване обхвата на патентния данък, в полза на дребните търговци, занаятчиите и хората от различни семейни бизнеси, е една от важните икономически мерки на Републиканци за България. По думите на водача на листата в 23 МИР, така хората ще имат възможност да развиват бизнеса си по-добре и да се намали административния и счетоводния натиск, респективно и корупцията.


 


„Категорично сме за запазване на плоския данък“, обясни Горан Благоев.
Още за реалните стъпки за поощряване на малкия бизнес, предвидени от Републиканци за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Зверче 15.03.2021 17:01

    Ами да заговорим и за откраднатите пари от ГЕРБ. Парите под масата които се прибират от обществени и евро проекти. Тези неща никой ли не ги вижда и следи.

  • 003 Anonimen 15.03.2021 16:15

    Сегашните управляващи защо ен са си свършили работата? След като янма да вършат нищо, да се махат

  • 002 Anonimen 15.03.2021 16:03

    4.5 млрд. лв. са загубите на държавата от несъбран или укрит ДДС - Дали не е време да бъдат събрани тези задължения. Това не са 5 лева, за да ги оставим, а милиарди. Много добро предложение

  • 001 Anonimen 15.03.2021 14:03

    Доста е укрития данък и трябва да се съберат. Може да се вземат парите от всички

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец