Само през юли 2023 г. на международните летища в България са регистрирани 38 отменени полета, а други 69 са изпълнени с повече от два часа закъснение.

Свързани новини

10.08.2023 14:06

38 отменени WIZZ полета за месец, оправете си нещата: България към авиокомпанията

Видян 2102 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До петък нискотарифната авиокомпания Уиз Еър ще представи на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация" (ГД ГВА) план за действие с превантивни мерки срещу закъсненията и отмяната на полети. Това стана ясно след среща между главния директор на ГД ГВА Анелия Маринова и представители на авиокомпанията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията.

По време на разговорите Анелия Маринова посочи, че от началото на 2023 г. досега в ГД ГВА са получени над 500 жалби от пътници на Уиз Еър, а над 200 от тях не са били обработени от авиокомпанията.

Само през юли 2023 г. на международните летища в България са регистрирани 38 отменени полета, а други 69 са изпълнени с повече от два часа закъснение.

"Това буди сериозно притеснение в националния орган по правоприлагане и ще предприемем мерки, за да гарантираме, че европейските регламенти за защита на правата на пътниците се спазват", посочва Маринова.

По отношение на необработените над 200 жалби на пътници, представителите на авиокомпанията поеха ангажимент до три седмици да разгледат всички. Те посочиха, че са идентифицирали грешка в информационната си система и поради това оплакванията не са получени.

Двете страни се договориха още този месец да започнат редовни срещи с цел навременен обмен на информация, както и да разгледат предложените в плана коригиращи мерки за справяне със ситуацията на летищата.

Срещата е в продължение на започнатите разговори през миналата седмица в Министерството на туризма, които са сигнализирани от туристическия бранш за зачестяване на случаите с отменени и закъснели полети.

На провелата се тогава среща стана известно, че над 690 сигнала от недоволни пътници на различни компании са получени от началото на годината.

Санкциите могат да достигнат до 5000 лв. и ще се налагат по Закона за гражданско въздухоплаване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 10.08.2023 15:47

    Така ще ги бутнат с тези 5000 лева, та едва ще сколасат да не фалират...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец