Свързани новини

23.01.2023 16:33

35%: Живеем по-добре от родителите ни, 31%: Караме го по-зле

Видян 1289 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

35% от българите смятат, че водят по-добър живот от поколението на своите родители, сочи проучване на Галъп, проведено в 64 държави. Други 31% у нас са на обратното мнение.


За 27% от запитаните българи пък няма разлика между живота им и този на предходното поколение. Още 7% у нас не могат да преценят.


В България 37% очакват животът на децата днес да е по-добър от техния, 29% предвиждат на повече трудности за тях. 20% смятат, че поколението след нас ще има същите условия като нас, а 14% не могат да преценят.


Но на фона на света и дори на не особено ентусиазираната Европа резултати у нас ни открояват, като песимисти. 51% гражданин на света вярва, че животът му е по-добър от този на родителите му. Другата половина от запитаните е по равно разделена между тези, които оценяват живота си като по-лош (23%), и тези, според които той е същият (23%). 3% не могат да отговорят.


44% по света очакват по-добър живот за децата днес в сравнение с нашия, 28% предричат по-лош, 20% мисля, че на бъдещето поколение му предстои същото качество, а 8% не могат да отговорят.


Най-позитивна страна сред изследваните 64 държави е Виетнам - 83% избират отговор "по-добър живот", а 4% посочват, че животът им е по-лош от този на родителите, което прави разлика от 79%.


Най-негативни са нагласите в Молдова. Почти като при нас 32% там очакват по-добър живот, но и цели 45% предричат по-лош.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 хайде бе 23.01.2023 19:54

    Българите отдавна не вярват на платените проучвания на обслужващите социолози и агенции. Кое точно е по-доброто, липса на образование и здравеопазване, липса на референдуми и отказ от мнение на суверена по жизненоважни и дълготрайни решения/НАТО, ЕС, Еврозона, РСМ/, масово ГМО храни и липса на елементарен здравен стандарт, продажни и корумпирани политици и държавници без никакви наказания, най-бедни сме и ставаме все по-бедни... и на всичко това сега пък насилствено и преждевременно ни тикат в Еврозоната с лъжи, манипулации и фалшификации на данните за инфлация и растеж?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.