Свързани новини

06.06.2012 16:52

3000 перничани взеха помощи за земетресението

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3000 души вече са получили еднократната социална помощ заради щетите от земетресението на 22-и май в пернишкия регион. Държавата отпуска сума в размер на 325 лв. на човек


"Процесът е трудоемък, защото е свързан с оглед на всяко пострадало жилище",съобщи директорът на общинската дирекция за социално подпомагане Илияна Кованджийска. Приемането на молби ще продължи до 22 юни.


Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов на социалните работници в Перник са отпуснати допълнителни възнаграждения между 300-400 лв.


Досега са направени 500 отказа за изплащане на еднократна помощ заради малки щети, липса на адресна регистрация в пострадалия имот, също и когато съответното жилище не е основно.


Преди два дни пък сметките на община Перник бяха блокирани от софийска и благоевградска фирма. По този повод кметът на града Росица Янакиева обяви, че част от строителните фирми, работещи по възстановяване на общинския сграден фонд, който пострада след земетресението на 22 май, са прекратили дейността си.


По този повод правителството преведе авансово 200 000 лева на община Перник.Това обяви пред журналисти в парламента министърът на финансите Симеон Дянков. 150 хиляди лева от тази сума е изравнителната субсидия на общината, която е била предвидена за годината.


Симеон Дянков призова кмета на Перник Росица Янакиева, вместо да се оплаква пред медиите, да спазва законовите процедури и уточни, че едва тази сутрин тя е изпратила нужните документи за предсрочно получаване на средствата. Исканата сума от кметицата е била 150 000 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,