Свързани новини

08.02.2019 13:32

30 млн. лв. допълнително за общинските и областните болници

Видян 1020 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските и областните болници ще получат допълнително 30 млн. лв., с което общата субсидия става 66 млн. лв. Средствата са за да се справят болниците с тежкото си финансово състояние, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща в Министерския съвет на Сдружението на общинските болници с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и министъра на финансите Владислав Горанов, предаде БНР.


Целият допълнителен ресурс, който ще получат областните и общинските болници, е разпределен на 30 млн. лв. допълнителни средства, и 36 млн. лв., които преди това са предвидени в държавния бюджет, обясни министърът. От допълнителните средства – 18 млн. ще бъдат разпределени за общинските болници, а 12 млн. – за областните.


Останалите 36 млн. лв. ще бъдат за повишаване на работните заплати на работещите в общинските и областните болници. Увеличаването на заплатите в общинските болници ще бъде между 25 и 40% и то ще бъде диференцирано на база приходи и процент разходи за персонала. Увеличаването на заплатите в областните болници ще бъде между 10 и 15%. Това ще осигури нормално функциониране на системата на здравеопазването в тези болници, както и обслужването на пациентите в тези региони, добави министър Ананиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Господин, министър, това което правите е временна мярка. Изгонете търговеца от здравеопазването, което означава сменете здравната система. Разберете го, веднъж завинаги, това недоносче, наречено здравна система, действащо на принципа на на еднолични търговци и търговски дружества ще довърши българските граждани. Те не лекуват, а само черпят пари от здравната каса. Не поставям всички лекари под един знаменател има и такива с висок морал, но системата убива всичко хуманно. За съжаление.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог