Свързани новини

17.01.2019 09:34

30 чисто нови автобуса 72 и 84

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тридесет нови автобуса по линиите 72 и на 84 тръгват от днес, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на проверка на току-що пристигналите от производителя превозни средства. С тях и другите придобити неотдавна 20 електробуса и две партиди екологични возила на газ, столичният автотранспорт вече е 90% обновен. С което на практика се изравнява с тролейбусния, чийто процент обновяване е съвсем малко по-висок: 93%.


„Новите автобуси са част от изпълнението на визията за София като зелен град и подобряването на качеството на въздуха. Новите автобуси на градския транспорт, освен това са снабдени с камери, за по-голяма безопасност на пътуващите и шофьорите. Те разполагат и с рампа за хора с увреждания и за майки с колички”, подчерта кметът. На проверката присъства и заместник-кметът на София по финанси, транспорт и транспортна инфраструктура и здравеопазване Дончо Барбалов.


Фандъкова благодари на шофьорите на градския транспорт за тяхната работа като им каза, че цени техния труд и усилия. Очакванията са до края на годината да бъдат пуснати още 82 нови автобуса. Фандъкова коментира, че 22 от тях вече са налични и ще тръгнат по други линии на обществения транспорт най-късно до началото на февруари. Започнали са да пристигат и новите съчленени автобуси, които са 60 на брой. Очакват се и 11 нови трамвая, както и пускането на първия участък от третия лъч на метрото до края на 2019 година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните