Свързани новини

02.08.2021 12:08

3 пъти да падне депутатската заплата: Мая

Видян 4548 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тройно намаление на депутатската заплата, като основната да стане 1576 лв. вместо сегашните 4728 лв., предлагат Мая Манолова и депутати от “Изправи се, БГ! Ние идваме!”, пише 24 часа. Предложението е вкарано като текст за правилника на 46-ия парламент, който се изработва в момента от специална комисия.


В момента депутатската заплата стартира от 4728 лв., което е равно на три средномесечни заплати на наетите лица по трудово и служебно отношение в обществения сектор по данни на НСИ към края на първото тримесечие за годината. В предложението си от ИБГНИ разписват базата вече да е една средномесечна заплата.


Депутатското възнаграждение ще продължи да се преизчислява на всяко тримесечие.


Петък бе крайният срок, в който народните представители да правят предложения за правилника на новия парламент. Те трябва да бъдат разгледани от комисията във вторник. В момента депутатите работят по правилника от 44-ото Народно събрание, който пък бе леко променен от предишното, на който дори не му остана време да приеме свой.


Депутатите няма да имат и право на бонус в размер на 25% от основното им възнаграждение за работа по приоритетни за страната задачи. Текстът отпадна от проекта, след като това беше договорено на заседанието на временната комисия миналата седмица. Тези допълнителни възнаграждения са били разписани преди 14 г., когато депутатите от 40-ото НС работеха активно по синхронизиране на законодателството ни с това на ЕС, но в последващи мандати не са раздавани. Сумата нямаше лимит, а таванът от 25% бе въведен в предишния парламент по искане на ДБ. Сега направо отпада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 02.08.2021 15:07

    001, много точно и верно ! Само не зная дали чалгата Трифчо ще се съгласи, да видиме и ще разбереме измамник ли е или има морал и почтеност ?

  • 001 герберасти 02.08.2021 14:08

    Какви бяха депутатите ни в зората на демокрацията и в какво ги превърна неграмотния сикаджийски бандит и крадец за 12-ина години?! Върхът на простотията и примитивизма е неговата доверена ПКП, Кухия Манов, артистчето Биков, психото Антон Тодоров.....и много други партийни и младежки калинки активисти с купени дипломи. Тези бездарни търтеи никога не биха взимали и 1/4 където и да е другаде защото нищо не умеят да правят, но в НС непрекъснато се грижеха за заплатите и бонусите си и на всеки 3 месеца си ги повишаваха с по 400-600 лв за сметка на бедните и изнемогващи от наложената им мизерия сънародници

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.