Свързани новини

11.03.2020 15:41

3 млн. ще умрат в най-лошия случай: Борисов

Видян 9269 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Научните среди не могат да ни кажат с какво се лекува коронавируса”, заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността. Днес обаче в Неапол успешно приложиха и извадиха от тежко положение пациент с корона, показа Корриере делла сера. „Ако не се подадем на паника, няма да имаме проблеми. Здравето е най-важно, молим се на Господ да ни пази здрави”, призова той.


„С този оптимизъм хората преживяват и сега. Ако започнеш да мислиш, че ако излезеш с колата, ще умреш, не е добре”, продължи премиерът.


"Коронавирусът е като много други, от испанския грип са загинали 40 милиона. Тук прогнозите са 3 милиона в най-лошия сценарий. Ако се вземе колко са починали от рак през годината в Европа цифрата може да е по-голяма, а най-опасното е да си счупим икономиката, което ще е непоправимо”, посочи Борисов. Не е ясно откъде черпи информация, но по данни на СЗО в Китай бе заразено 0, 004% от населението, а почина 0,0002%. За света значи до 15 000 души.


"Това е един вид война. Години наред сме гледали холивудските продукции на филми и навсякъде само за вируси говорят и все някой гад ги произвел и те изтекли после и цял свят страда. Надали ще научим кой гад това го свърши някога, но във всички случи сега берем последствия в милиарди и трилиони ще са загубите", анализира премиерът


„Затова цяла нощ институтът на отбраната работи. По 4 км плат на ден произвеждат. Нито една държава-членка няма запас необходим от маски, медицински облекла, аспиратори, респиратори и какво ли не още. Калцуни ръкавици. Никой не можеше да предвиди, че подобно нещо щеше да се случи", заяви още премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева