Защото докато разпродавате българската история, може би не знаете, но в казармите във Финландия стоят имената на Шипка, на Стара Загора и на битките, където и финландските воини са оставили своите кости.

Свързани новини

26.07.2023 14:00

3 март връща България на картата на Европа, вие искате да го изхвърлите на бунището на историята: Борислав Гуцанов

Видян 2290 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Дали не искате да скриете нещо зад това разделение, което правите в българското общество", попита социалистът  от трибуната на Народното събрание.

"С учудване и недоумение разбрахме, че Продължаваме промяната и Демократична България с лекота са решили да сменят националния ни празник. Те искат 3 март да замине на бунището на историята. Да, ние сме наясно, че може би в Канада не знаят нищо за 3 март, но ви уверяваме, че тук, в България, тази дата има огромно историческо, емоционално и политическо значение.

Историческо, защото без 3 март и Освобождението на България, днес страната ни нямаше да я има на картата на Европа, нямаше да сме с този български език и българска история, нямаше да го има българския химн и всичко щеше да бъде част от Османската империя. Не знам дали си давате сметка, уважаеми колеги, какво говорим днес и дали осъзнавате какво точно се случва в нашата страна.

Емоционално, защото ни се предлага да забравим и да обречем на забвение националния ни подвиг и способността на българите да извоюваме сами свободата си, независимостта си и способността си да се самоуправляваме.

И политическо, защото изглежда, че новото управление се е самозабравило за пореден път. Явно забравихте защо направихте дебаркацията на Росенец, която ви върна в Народното събрание и бързо се прегърнахте и минахте под управлението на Движението за права и свободи. Колеги, молим ви да се опомните. Нали не искате точно вие да останете в историята като най-големите безродници и предатели? Да не говорим, че тази промяна, която планирате, няма нужда да бъде част от промяната в Конституцията, а може и по друг път да стане. Друг е въпросът защо го правите.

3 март, ако не го знаете, или сте го забравили, или някой ви кара да го забравите, връща България на картата на Европа. Връща я в световната политика, прави я значима и няма как днес с два текста, писани „на коляно“, вие да зачеркнете това. За тази победа и за тази свобода вашите деди, нашите деди са дали живота си, проливали са кръв. И да, хората от Канада може би не милеят, не знаят и не могат да разберат това. Но за хората на Батак, от Панагюрище, от София, от Стара Загора, от Шипка това има огромно значение, защото помнят и знаят какво е било. И няма да ви простят това национално предателство. Няма да ви простят и невежеството. Защото докато разпродавате българската история, може би не знаете, но в казармите във Финландия стоят имената на Шипка, на Стара Загора и на битките, където и финландските воини са оставили своите кости.

И вие, уважаеми, или може би по-скоро неуважаеми колеги, сте склонни да жертвате всичко родно, за да докажете своята „правилна“ политическа ориентация, както вие го говорите. И за пореден път да сложите наколенки. Пред кого сигурно и вие вече не знаете.

Да, вие очевидно не познавате българската история и това впрочем е може би единственото ви оправдание, защото иначе всичко, което правите, навежда на мисълта, че вие просто се опитвате да разделите и унижите българския народ. С предложението да противопоставите два празника, 24 май на славянската писменост и култура – нещото, което ние сме дали на света, и нашето освобождение на 3 март, за пореден път ли искате да разделите българския народ? Не ви ли стига това, което правите през тези 34 години, че и сега искате да направите това разделение? Не виждате ли, че имаме нужда от обединение, от единение, а не това, което правите? И дали не стоят други цели зад това ваше предложение за 3 март? Дали не искате да скриете промените, които искате да наложите в Конституцията? Дали не искате да скриете кражбите, които извършихте за последните две седмици, националните предателства, които направихте за последните две седмици? Да ви припомням ли отварянето на оръжейните складове, които даже не знаете какво има вътре? И всичките тези давания на оръжия и поставянето на карта боеспособността на Българската армия? Да ви припомням ли това, което направихте с енергетиката? Колко неща успяхте да предадете и продадете само за тези две седмици и дали това разделение, което се опитвате да правите в момента не е за да скриете тези ваши безумства и национални предателства? Дали не го правите, защото искате по служебен път да се доберете до местната власт, защото с тези ваши действия и с тези ваши прегръдки, сватби и целувки, които направихте с ДПС няма да има кой да гласува за вас? Дали това не са истинските ви цели?

Така че, уважаеми колеги, призоваваме ви на смирение и на разум, ако го разбирате. Защото историята ще е тази, която ще ви съди. Спрете се малко! Вие наистина сте опасни за България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 НАТО 22.08.2023 11:54

    ГУЦО КОМУНАРСКА 3МАРТ Е ПРАЗНИК НА РУСОФИЛИТЕ.ПРАЗНИК НА ПУТЛЕРСКАТА БАНДИТСКА ДИКТАТУРА.ПРАЗНИК НА КРЕМЪЛСКИТЕ КРЕТЕНЯСАЛИ КУКУВИЦИ.СГАН МРЪСНА КОМУНАРСКА ИДЕ ВИ КРАЯ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни