Свързани новини

04.10.2021 10:02

3-ма претенденти за евротрона след Меркел: Гардиън

Видян 2165 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-влиятелният британски вестник Гардиън определи трима души за овакантената от Ангела Меркел позиция на „де факто лидер” на ЕС, както колегите я определят.
Сигурно не е случайно, че напук на азбучния ред слага първи италианския премиер и вероятен президент догодина Марио Драги.  Гардиън започва с цитат на испанския министър-председател Педро Санчес, който по време на визита в Рим каза пред всички: „Когато Маестрото заговори на Европейски съвет (месечното събрание на държавните и правителствените ръководители на 27 -те в Съюза), ние всички млъкваме и слушаме. А това не ни се случва често”.

Гардиън припомня, че избран за премиер през февруари, бившият шеф на Европейската централна банка, близък и с Левицата, и с Десницата, не само свърза 6 от 7 парламентарни партии в общ кабинет. Екипът му проведе супер успешна ваксинационна кампания, която върна страната от червената в бялата зона, съживи икономиката, започна съдебна реформа, което беше условие за лъвския пай на Италия от над 200 млрд.евро от пандемичния фонд.
„Нещата трябва да се правят, защото трябва да се правят, не заради мигновения резултат, даже и когато са непопулярни”, заяви винаги спокойният Драги през септември покрай налагането на правилото: или ваксиниран, или без работа в неговата страна.
„Прагматичен, спокоен, решителен, безстрашен да казва работите, както са си, Драги се радва на дълбоко уважение и в страната си, и в цяла Европа. Той е най-подходящата личност да влезе в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби