Свързани новини

17.04.2009 16:20

3 дена след освобождаването на Киров, ново отвличане в София

Видян 3140 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

64-годишният Вене Василев Сотиров е бил отвлечен снощи около 19.30 ч. пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река”, където живее. Това става само 3 дни, след като беше освободен бизнесменът Киро Киров. Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис полиция. Дошли са с лек автомобил с полицейски обозначителни знаци и са тръгнали по посока към Ботевград. До момента за него не е поискан откуп. Малко след 19.30 ч. Вене Сотиров се прибрал към панелния блок, паркирал джипа си и тръгнал към входа. Тогава от полицейска кола с буркан изскочили двама с качулки и автомати, другите двама чакали в колата. Той се развикал, а те употребили сила, тъй като бизнесменът е едър и силен човек. Пред входа има капки кръв, паднали са и ключовете му и дребни стотинки. Група деца, които са играели пред входа, са видели всичко.


 


Минути след него се е прибрала съпругата му Василка, разказва съседката Мария: "Съпругата му отключи СОТ-а и започна да го вика по име. Явно разбра, че не е вкъщи. Излезе и започна да го търси по телефона, който беше изключен. Тогава просто изрева жената. Казах на полицаите, те бяха много – имаше и цивилни, имаше и униформени. Казах им, че това е съпругата и те започнаха да взимат справки – имена, ЕГН. Тя ги попита какво е станало, какво се е случило, но те си замълчаха. Един от тях каза да се приберем вкъщи, че това били техни колеги. Един от полицаите каза, че колата е излязла от техния гараж. И понеже и други съседи вече дойдоха и ние започнахме да се смеем. Попитахме ги как така техни колеги идват, а те не знаят и взимат такава подробна справка. През това време дойде оперативната група, която трябваше най-вероятно да вземе уликите, и малко по-късно дойде и дъщерята на Сотиров. И на нея и бе казано същото, че е извикан в полицията за справка. Даже дъщерята се ядоса на майка си, попита я как може да я плаши така, баща й бил взет за справка... Семейството са много точни хора".
Информацията е цитирана от Дарик.


Вене Сотиров е изявен деятел на кооперативното движение в България, съобщава „24 часа онлайн". По данни на информационната система „Сиела" той участва в над десет фирми и кооперативни сдружения. Има участие в  кооперация „Мургаш -Кремиковци, „Градски кооперативен съюз-София", „Кооп търговия и туризъм", холдинг „Кооперативен бизнес", „Централен кооперативен съюз", акционерните дружества „Кооптърговия", „Мургашкооп" и др. До 1995 г. Вене Сотиров е бил член на надзорния съвет на Първа източна международна банка, заедно с президента на футболен клуб „Славия" Венцислав Стефанов, бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, бизнесмеВене Сотиров е изявен деятел на кооперативното движение в България, съобщава „24 часа онлайн". По данни на информационната система „Сиела" той участва в над десет фирми и кооперативни сдружения. Има участие в  кооперация „Мургаш -Кремиковци, „Градски кооперативен съюз-София", „Кооп търговия и туризъм", холдинг „Кооперативен бизнес", „Централен кооперативен съюз", акционерните дружества „Кооптърговия", „Мургашкооп" и др. До 1995 г. Вене Сотиров е бил член на надзорния съвет на Първа източна международна банка, заедно с президента на футболен клуб „Славия" Венцислав Стефанов, бившия депутат от НДСВ Димитър Ламбовски, бизнесме



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв