В меморандума от 19 страници, в който са представени скрийншоти на редактирани банкови записи

Свързани новини

10.08.2023 10:05

$20M банкови преводи за Байдънови публикувани от Конгреса: FOX

Видян 1350 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на комисията по надзор в Камарата на представителите Джеймс Комер, публикува в сряда трети меморандум за чуждестранните бизнес сделки на семейство Байдън, в който се представят банкови документи, за които се твърди, че Хънтър Байдън и неговите бизнес партньори са получили милиони под формата на плащания от руски и казахстански олигарси, когато баща му е бил вицепрезидент.

В меморандума от 19 страници, в който са представени скрийншоти на редактирани банкови записи, се казва, че милиони плащания са дошли от украинската енергийна компания Burisma Holdings, както и от руския олигарх Елена Батурина и казахстанския олигарх Кенес Ракишев, и че тогавашният вицепрезидент Байдън е присъствал на вечери с Батурина, Ракишев и представител на "Бурисма", в която работеше Хънтър Байдън.

"Тогавашният вицепрезидент Байдън се е срещал - лично, за значителни периоди от време - с тези лица или техни представители", се посочва в документа. "Тогавашният вицепрезидент Байдън е провел около 20 телефонни разговора с чуждестранни бизнес партньори на Хънтър Байдън и присъства на вечери с чуждестранни олигарси, които са платили огромни суми на Хънтър Байдън. Марката "Джо Байдън" беше единственият продукт, който Байдънови продаваха."

"Меморандумът за третите банкови записи" следва два предишни меморандума, които обвързват членове на семейство Байдън с плащания, свързани с юридически лица в Китай и Румъния. Комисията твърди, че чуждестранните плащания към семейство Байдън вече възлизат на над 20 млн. долара.

"По време на вицепрезидентския мандат на Джо Байдън Хънтър Байдън го продаде като "марката", за да получи милиони от олигарси в Казахстан, Русия и Украйна", заяви Комер пред медиите.

Комитетът предостави скрийншоти на банкови записи, които според тях доказват, че Батурина, вдовицата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков, е превела 3,5 млн. долара на Росемонт Сенека Торнтън на 14 февруари 2014 г.

След това общо 2 752 711 долара са преведени на Rosemont Seneca Bohai, която Хънтър притежава съвместно с Арчър, според изявленията на Арчър пред Конгреса от миналата седмица.

В меморандума се казва, че през пролетта на 2014 г. Байдън е присъствал на вечеря с Батурина, Хънтър и други лица в Café Milano във Вашингтон, окръг Колумбия. По време на интервюто си в Конгреса миналата седмица Арчър заяви, че бившият министър-председател на Казахстан Карим Масимов и казахстанският олигарх Кенес Ракишев и "вероятно" Лужков също са присъствали.

По-рано тази година Масимов беше осъден на 18 години затвор за предполагаемата му роля в опит за преврат.

Fox News вече съобщи, че една година след първата вечеря Байдън е присъствал на втора вечеря на 16 април 2015 г., на която в списъка с гости в Café Milano са били включени Батурина, Лужков, Хънтър, Арчър и Вадим Пожарски, изпълнителен директор на украинската петролна и газова компания Burisma Holdings.

В меморандума от сряда се казва, че предоставените записи показват, че на 22 април 2014 г. Ракишев, чийто тъст по това време е бил кмет на столицата Астана, е използвал сингапурското си юридическо лице Novatus Holdings, за да преведе 142 300 долара по същата банкова сметка на Rosemont Seneca Bohai, а на следващия ден абсолютно същата сума е преведена на автокъща в Ню Джърси за спортен автомобил Fisker за Хънтър.

От бележката става ясно също, че плащанията от Burisma за Хънтър и Арчър са били преведени на Rosemont Seneca Bohai.

Според банковите документи Хънтър и Арчър са получавали по 83 333,33 на месец от Burisma, на обща стойност 3 321 379,49 долара от 2014 до 2015 г.

"Изглежда, че не са били предоставени никакви реални услуги, освен достъп до връзките на Байдън, включително до самия Джо Байдън. И изглежда, че Хънтър Байдън го е предоставил", заяви Комер в сряда. "Това става ясно от срещите в Café Milano, където тогавашният вицепрезидент Джо Байдън е вечерял с олигарси от цял свят, които са изпращали пари на сина му."

Комер заяви, че комисията ще продължи да търси свидетелски показания, за да установи дали Байдън съзнателно е позволил на сина си да продава "марката" си в чужбина.

Говорител на щаба на малцинството в комисията нарече третия меморандум "напразен" и заяви, че той не уличава президента Байдън в никакви нарушения.

"Джеймс Комер неведнъж е казвал, че това е разследване на Джо Байдън", заяви говорителят. "И все пак, нито един от банковите документи, които той е публикувал, не показва плащания към Джо Байдън. В нито един от прегледаните от него документи не се твърди, нито дори се предполага, че президентът Байдън е извършил потенциално неправомерно поведение, нито пък те показват участието на президента Байдън във финансовите или бизнес отношения на Хънтър Байдън."







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог